2023

Maj
Att få ha en av byns Maktaba Ndogo, dvs boklåda, på sin skola är något att vara stolt över. Det hälsar Mr Walter på Onjgujo Primary School i byn Kabondo i västra Kenya. Till glädje för både stora och små ser Philgona från Friends of Kabondo till att boklådorna cirkulerar runt på skolorna i byn. Med stöd från bland andra Bokhjälpen köps det regelbundet in nya böcker.

April

Vill du delta på Bokhjälpens årsmöte så är du som medlem välkommen!
Söndag 23 april kl 15.
Anmälan genom formuläret.

Hur blir man medlem?
Sätt in 250 eller 500 Kr på bg 5176-6582 eller pg 825372-6
Du kan också använda Swish: 1235776703

Sedan förra året stöttar vi indiska Rahnuma Welfare Foundation. En ideell stiftelse som bygger bibliotek på landsbygden för att ge stöd åt barnen för att lyckas i skolan

Mars

NU kan du läsa Bokhjälpens verksamhetsberättelse 2022.

Februari

Bokhjälpens styrelseledamot Magda Korotynska på besök i byn Den Savang i Laos.

Som på så många skolor är det en enorm brist på allt material. Pennor, sudd, skrivhäften och kritor är mycket efterfrågat.


Januari
Högläsning

Ett nytt år och nya förhoppningar. På Bokhjälpen hoppas vi att skolor och projekt i världens mest utsatta områden äntligen ska komma igång igen efter Corona epidemin!

Project Nima i Ghana byggde sig en läscontainer! Den har blivit väldigt populär hos lässugna i alla åldrar. De äldre läser för de yngre, som lyssnar och lär. Sagor diskuteras och flätas in egna vardagssituationer och fantasin flödar! Barnen älskar sitt nya bibliotek där även läromedel finns. Nu utvecklas projektet med att köpa fler sagoböcker och att besöka landsbyggden för att samla barnen där för att stimulera till läsning.