Senaste nytt

 

November 2018
Bokhjälpen deltar i en arbetskväll för Vision for all

Gallra, skölja, mäta – en kväll i början av november var  vi med på en arbetsträff för Vision for all. Träffen var i Optikerutbildningens lokaler och studenter från utbildningen tog hand om oss och berättade om samarbetet de har med VFA. Studenterna kan välja en kurs då de arbetar med att mäta upp glasögon och gör i ordning dem så att de kan återanvändas. Brillorna vi var med och rengjorde förbereddes för att under våren 2019 kunna skänkas till behövande i Mexiko. Tack Vision for all och fina optikerstudenter för en intressant kväll! 

Oktober 2018
Bokhjälpen stöder ALEF och deras alfabetiseringsgrupper bland Ife-folket i Togo-Benin

Foto Heléne Boethius

Här har över hälften av alla vuxna och ungdomar aldrig gått i skola och suget efter att äntligen få chansen att lära sig läsa och skriva är stort!
Du vet väl att du kan stötta Bokhjälpen genom att handla dina böcker på Bokbörsen?! Håll utkik efter symbolen nedan, den visar att säljare och Bokbörsen skänker en krona för varje försäljning!

September 2018. Bokhjälpen stöder byn Yalambojochs bibliotek, Guatemala 

I sommar har byn köpt nya böcker till sitt bibliotek för bidrag de fått från Bokhjälpen. Vi kan tyvärr inte visa några nya bilder eftersom byn, och hela regionen, just nu inte har någon el men verksamheten med bibliotek och läsecirklar fortsätter ändå! Du vet väl att du stöder Bokhjälpen när du handlar på Bokbörsen? Leta efter symbolen nedan när du beställer en bok från Bokbörsen. Den visar att säljaren skänker en krona vid varje försäljning, och det gör Bokbörsen också!

     

 

September 2018. Bokhjälpen fortsätter att stötta CLI (Community Learning International) och deras ambulerande bibliotek.


Under sommaren 2018 drabbade Laos av stora översvämningar och en nybyggd damm kollapsade. Monsunregnen har också varit större än normalt. Skolorna, som har lov under juli och augusti, har fått vänta med att öppna igen  på grund av de svåra översvämningarna. Men nu börjar livet sakta komma igång igen. I november planerar CLI att utöka Bokbåtsflottan och även förstärka med motorcyklar för att nå området som ligger långt från Mekongfloden och i väglöst land.
Och vi fortsätter stötta CLI med pengar till inköp av fler böcker till de ambulerande biblioteken.

8/9 – Unescos dag för att uppmärksamma vikten av läskunnighet. I dessa valtider blir det ännu tydligare hur viktigt det är för att kunna delta i samhället!

Augusti 2018

Besök oss på Stockholms Bokbord 2018!
Söndag 19/8 är det dags för bokbord på Drottninggatan, från klockan 11 och så länge väder och ork tillåter. Bokhjälpen kommer dela bord med organisationerna ALEF och Books to Uganda, vilka driver projekt som vi stöder. Men vi stöttar ju fler ! Ta möjligheten att träffa oss och få reda mer om resten av verksamheten. Välkommen!

Mars 2018

Stöd  till ALEFs studiegrupper i Uganda

Bokhjälpen fortsätter att stödja ALEF. Denna gång går stödet till ALEFs studiegrupper i Uganda, i Entebbe distriktet, utkanterna av Kampala.
Språket är luganda, som är huvudspråk i Uganda.

Bokhjälpens årsmöte 25 mars 2018

Bokhjälpens första ”riktiga” årsmöte efter fjorton månaders verksamhet. Protokollet kommer snart, titta under Dokument. Redan nu hittar du vår årsredovisning för 2017 där.

Bokhjälpen fortsätter att ge stöd till läs- och skrivundervisning i Butaleja distriktet i östra Uganda

Läs-och skrivundervisning, 2 timmar två ggr i veckan för en grupp på ca 25 kvinnor i Butleja distriktet i östra Uganda. Förutom att kvinnorna lärt sig skriva, läsa och räkna har gruppen stärkt deras självkänsla och ökat gemenskapen i byn. Bokhjälpens stöd gick till frukost under lektionstimmar.

Nu är Books to Uganda på plats!

Nu är Books to Uganda på plats! De delar bland annat ut de skolböcker som Bokhjälpen bidragit till. Nu ökar elevernas chanser i Mityanas grundskola att kunna klara de nationella proven och därmed kunna fortsätta studera!

Det finns tusentals barn i Uganda som aldrig får chansen att läsa en riktig bok. Books to Uganda är en Sverige-baserad välgörenhetsorganisation som vill hjälpa dessa barn genom att skänka utvalda grundskolor olika typer av engelskspråkiga böcker.

Bokbörsen ♥ Bokhjälpen 

Bokhjälpen-ikonen i Bokbörsen annonser. Sedan december 2017 kan säljare på www.bokborsen.se få den fina ikonen ovan vid sina annonser. Men bara om de väljer att stödja Bokhjälpens alfabetiseringsprojekt. Det kostar ingenting extra för Bokbörsens köpare, men säljaren och Bokbörsen skänker varsin krona för varje ny order.