Projekt 2019

December 2019
Under hösten har vi fått rapport från en grupp kvinnor vi stöder i Butleja, Uganda. De skriver att 20 kvinnor under året har deltagit i läs, skriv och räkneundervisningen. 6 kvinnor kan nu hjälpa byns barn med extra undervisning på lördagar.

De har även lärt mer om odling och tillsammans  arbetar de nu på att ställa i ordning ett fält för odling av kassawa och nötter.

November 2019
Under hösten har Luis Soriano Bohórquez och Åsnebiblioteket i Colombia uppmärksammats fler gånger i svensk media, här är kulturredaktionens reportage av Tigran Feiler och Sara Murillo Cortes:
https://www.svt.se/kultur/asnebiblioteket-colombianska-landsbygden

Oktober 2019
Utanför Siem Reap i Kambodja finns en skola, ECCS, som Bokhjälpen stöder. Siem Reap är mest känd för ruinstaden Angkor som ligger strax utanför och som står för stadens främsta näring, nämligen turismen.  ECCS drivs sedan flera år tillbaka helt ideellt av en kambodjansk lärare, Bunthouen. På dagtid är han lärare på en vanlig skola och varje kväll, från måndag till fredag, arbetar han där för att barn på landsbygden ska lära sig engelska och framgent ska kunna försörja sig och ha möjlighet att bo kvar i området.

September 2019

Vi är stolta att kunna stödja Biblio Burro, åsnebiblioteket, i Colombia! Grundaren Luis Soriano Bohórquez har drivit biblioteket sedan 97 i provinsen Magdalena vid Colombias karabiska kust. Från början följde två åsnormed ut i byarna, fullastade med låneböcker, nu är det en åsna och som komplement bygger Biblio Burro upp ett litet stationärt bibliotek.
Läs mer här: http://laserrana.com.co/blog/luis-soriano-biblio-burro/

 

Juli 2019
Malawi kanske mest är känt för Malawisjön och Ciklider men där finns också en skola Bokhjälpen stöder: Happy Day school.

”Pengarna hjälpte oss att köpa elevböcker för grundskolan och böcker till de vuxna. Många av de äldre i vårt samhälle tar hand om sina barnbarn eftersom deras föräldrar dött med HIV / AIDS eller åkt utomlands för att hitta någon försörjning. Nu blir det enklare för dem att hjälpa barnen med skolarbeten.”

 

Juni 2019
Bokhjälpen är glad att kunna ge stöd åt Happy Day School i Malawi! Vårt bidrag kommer gå till både inköp av läroböcker till skolan och till material för kurserna de har för vuxna analfabeter i omkringliggande byar.

 

Maj 2019
Vi tackar Books to Uganda, Friends of Kabondo de andra som var med på Bokhjälpens årsmöte!
Intressant och inspirerande möte som påminde oss om att det inte är storleken i projekten som är avgörande utan att de verkligen når ut! Läs protokollet under länken Dokument ovan.

Mars 2019Bokhjälpen stöder Books to Uganda och det kan du med om du har barnböcker på engelska att skänka:
Books to Uganda är en välgörenhetsorganisation som samlar in engelska barnböcker till skolor i utsatta områden i Uganda. En gång om året åker vi till Uganda och levererar böckerna till skolorna. Har du engelska barnböcker som du vill skänka? Hör av dig till oss på: 0703617547 eller cecilia.soderlund@huddinge.se
Facebook.com/bookstouganda
https://bookstougandablog.wordpress.com/
Tack!

Mars 2019

Nu kan du läsa om vad Bokhjälpen gjorde  2018 i vår verksamhetsberättelse, den hittar du under ”Dokument”.
Söndagen 7/4 har vi årsmöte, använd kontaktformuläret du hittar under ”Om oss” om du vill komma, du är varmt välkommen!

Februari 2019

Bokhjälpen fick ett mail från Mimmi som bor i Malawi och är engagerad I Happy Day School, Nkhata Bay, Malawi . Skolan saknar det mesta vad det gäller böcker och annat skolmaterial. Men om du bor i trakterna kring Norrköping har du möjlighet att göra en gåva direkt till Mimmi! De söker framförallt böcker på engelska för barn och ungdomar och mellan 28/2 till 6/5 finns Mimmi på plats i Sverige för att ta emot ev. bidrag. Välkommen att höra av dig till info@bokhjalpen.se

Februari 2019

I byn Butaleja, i östra Uganda, finns en grupp kvinnor som träffas ett par mornar i veckan för att lära sig läsa och skriva. Bokhjälpen är glada att kunna ge dem sitt stöd! De här kvinnorna hjälper inte bara sig själva utan ökar också chanserna för sina barn att skapa sig bättre liv.

Januari 2019

Yalambojoch, Guatemala
Bokhjälpen bidrar till inköp av nya biblioteksböcker och trots att landet är oroligt nu fortsätter byn med bibliotek och läsecirklar. Dessutom har man el igen efter flera månaders avbrott! I slutet på februari börjar nästa läsecirkel i Yalambojoch.